19 Haziran 2012 Salı

PLASTİK KAPAK DEYİP GEÇMEYİN

       Her gün en azından bir şişe su olarak tükettiğimiz mavi kapaklı pet şişenin kapağının bir engelliye umut olduğunu biliyor muydunuz? Hepimiz  hemen her gün, en azından bir küçük pet şişe su alıyor ve suyu içtikten sonra şişesini de çöpe atıyoruz. Ama o attığımız pet şişelerin mavi kapakları bizim için önemsiz bir detay olsa da o küçük kapaklar aslında birilerinin hayatını değiştirebiliyor. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir çok engelli  kardeşimiz maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye alamıyor. Plastik Kapak Toplama projesi ile gündelik yaşam koşullarında dışarı çıkamayan ve bu nedenlerle sıkıntı yaşayan engelli kardeşlerimiz destekleniyor. Lütfen bu projeye sizler de katılın.


      Plastik kapak toplama projesiyle halkın katılımıyla on binlerce pet şişe kapağı toplanıyor, bunlar geri dönüşüm şirketlerine veriliyor, şirketlerden para almak yerine tekerlekli sandalye alınıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

      Her türlü plastik kapak (renk, boyut, kırık, ezik olması önemli değil) biriktirip,  aşağıda belirtilen noktalara teslim edebilirsiniz. Projenin 2012 yılı sonuna kadar süreceği bildiriliyor.


       Zaten plastik atıklar doğaya da zarar verirken, bu şekilde geri dönüşümlerle aslında sadece engellilere değil, çevremize ve kendimize de fayda sağlıyoruz. Dilerim bu faydalı proje sonrasında da uzatılır.

Kampanya'ya Katılım ;

1- İstanbul İçin kapak toplama merkezi olarak
Ataşehir Belediyesi (Çağrı Merkezi 0216 570 50 00)

Ferit Cebe ( Radyo İlaç ) 0555 330 52 16
Hatboyu Cad.emrullah Efendi Sokak No:33
Yeşilsite Apartmanı Yeşilköy İstanbul


2- Ege Bölge Müdürlüğü'nün lojistik destek vermesi sebebiyle topladığınız kapakları Ege Bölgesi'ndeki tüm Migros, Şok ve Tansaş Mağazaları ile  Adana, Adıyaman, Antalya, Burdur, Diyarbakır, Gaziantep, Isparta, Hatay(Antakya), Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin (İçel) Muğla, Osmaniye, Şanlıurfa' da bulunan Migros, Şok ve Tansaş şubelerine bırakabilirsiniz.

3- Kipa Magazaları'nın  Adapazarı, Ankara ( Polatlı, Panora Avm Kipa, Etlik Forum Avm Kipa), Antalya,  Aydın, Balıkesir, Bodrum / Muğla, Denizli, Derince / Kocaeli&izmit , İzmir ( Bornova Kipa, Bornova Forum , Çiğli , Gaziemir, Balçova ) Keşan/Edirne, Kırklareli,  Mersin , Nevşehir, Turgutlu/Manisa, Yalova şubelerine teslim edebilirsiniz.

4- İzmir Denmar Süper Marketler( Akıncılar, Bornova, Buca, Evka - 4 , Gaziemir, Karşıyaka, Sarnıç, Şirinyer, Ürkmez ) şubelerine teslim edebilirsiniz.


5- Beğendik Yiyecek İçecek Limited Şirketi Magazaları'nın Ankara - Kayseri - Kırşehir - Nevşehir şubelerine teslim edebilirsiniz.

6- Söz konusu teslim noktaları dışında kalan bölgelerde PTT kargo ile anlaşma yapılmış olup, 301017592 PTT müşteri numarasına " tek paket ile 30 Kg' a kadar 5 TL'ye gönderebilirsiniz.


Çevrenizde tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlar varsa iletişime geçiniz.
(ihtiyaç sahibi vatandaşlar, sağlık kurulu raporlarını 0232 388 03 25' e fax çekebilirler.)

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Bornova / İzmir
Tel No : 0 232 311 15 33
Kurul İşleri : 0 232 388 11 07



https://twitter.com/#!/kapakbiriktir/

1 yorum:

  1. Uzun zamandır devam ediyor bu kampanya. Çok güzel ve yapılması da kolay. Herkes biriktirebilir.

    Şimdilerde marketlerin önünde yoldan gelen geçen atsın diye karton kutular koyuyorlar.

    Mutlu günler...

    YanıtlaSil