19 Kasım 2012 Pazartesi

BABAMA...


      Çocukluğumda asi bir kızdım. Kurallara uymayı sevmezdim. Daral gelirdi bana kurallar zincirinden… Özgür olmayı sevdim hep…  Büyüme çağlarımda hemen bir çoğumuzda görüldüğü gibi ben de ruhen uzaklaştım ailemden. Arkadaşlarım daha önemli. Varsa yoksa arkadaşlarım… Çeşitli konularda konuştuğumuzda babama karşı gelirdim çoğu zaman. Baba sen bilmiyorsun… Baba öyle değil… (Hatırladın mı baba?)    Böyle zamanlarda babam derdi ki asi olmanı seviyorum. Dik durmanı seviyorum. Ama bunu babana karşı yapmamalısın. O zamanlar anlamıyordum onu.  Çok acımasız buluyordum. Bana diyordu ki, mücadeleyi öğrenmen lazım. Hayatta güçlü durabilmek için her işini kendin yapmayı öğrenmelisin.  Aman ne kızıyordum babama o zamanlar. Acımasızlığı mı kaldı. Gaddar baba mı olmadı. Bir gün çocukların olduğunda anlayacaksın bizi dedi. Evet çocuklarım oldu. Üstelik fazlasıyla mücadele etmem gereken bir hayatım da oldu. Ama ben tüm bunların karşısında topladım kendimi… Çünkü o zaman fark etmedim belki ama içimdeki gücü babam bana kazandırmıştı zaten.  Şimdi hep yanımdalar. Ne olursa olsun biz hep yanındayız, seni hiç bırakmayacağız diyorlar. Ben de hiç bırakmadım kendimi. Benim de güçlü bir annem-babam varmış meğer.  Şimdi ben de kendimi güçlü hissediyorum. İşte biz de anne-babalar olarak çocuklarımıza bu gücü kazandırabilmeliyiz. Hayattaki zorluklara karşı dimdik ayakta durabilme gücü… Bunu sağlayabilmek için daha bebekken onların özerkliklerine saygı göstermekle başlamak lazım. Bırakın çocuklar kendilerini ortaya koysunlar. Sadece gözlemleyin onları bakın ne cevherler çıkacak ortaya… Çocuklar sadece sevgi ve ilgi isterler ailelerinden. Bu sevgi ve ilgi onları sımsıcacık bir çatı altında tutmaya yeter.  Bazen çok soğuk olsa üşüseniz,  bazen  üstünüze geliyor gibi olsa her şey bu sıcak ilgi ve sevgiyi hatırladığınızda bir güç yükselir birden yüreğinizden ve tüm bedeninizi sarar.  Köstek değil, destek olanlardan olun, her zaman….

Sevgilerle,

                                                           Teşekkürler Baba... 

6 yorum:

  1. HAYIRLI AKŞAMLAR
    NE KADAR GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ KALEMİNE SAĞLIK
    DUYGULARIMA TERCÜMAN OLMUŞSUN
    HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Gül Hnm. Beğendiğinize çok sevindim. Sizin de her şey gönlünüzce olsun

    YanıtlaSil
  3. Babanı kutluyorum canım.Çoğu baba kız çocuklarını aşırı koruma altına alır.Ama hayat insanı o kadar da koruması altına almıyor malesef:(Sevgi konusunda sana sonsuz katılıyorum.Bir çocuk sevgi ve huzurdan başka birşey istemez bence de.Öpüyorum güçlü yüreğinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacığım güzel yorumların için teşekkür ederim, ben de seni öpüyorum canım sevgiler

      Sil
  4. Canım kızım, yazını okuduk. Çok teşekkür ederiz. Senin mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Her zaman yanındayız. Baban-annen...

    YanıtlaSil