4 Temmuz 2012 Çarşamba

SPOR YAPMAK HİÇ BU KADAR KEYİFLİ OLMAMIŞTI

       Kas hastalıklarının ne yazık ki kesin tedavisi günümüzde henüz gerçekleşmiş değil. Dünya genelinde konuyla ilgili bilim adamlarının ciddi anlamda çalışmaları var. Bu hastalıkların tedavisi için ilaçlar geliştirilmeye çalışılıyor. Bir kısım kas hastalıklarının ilaçlarının klinik çalışmaları başladı bile... Bu duruma sahip aileler olarak ilaçlarla ilgili sevindirici gelişmeleri heyecanla bekliyoruz. Fakat ilaçlar çıkana kadar kasları güçlü tutmaya çalışmak ve vücudu deforme etmemek gerekiyor. Bunun için de fizyoterapi görmek şart... Damla ve Derin için bu süreç 6 aylık bebekken başladı. Tabii bu kadar küçük bebeklere birşeyler yaptırmaya çalışmak kolay değil. Çabuk pes ediyorlar, ağlıyorlar, yapmak istemiyorlar. Profesyonellere danıştık. Bu süreci bir oyun havasına çevirdik. Müzik, sevdiğimiz çizgi filmler, her defasında değişen oyuncaklarımız renk kattı bu fizyoterapi sürecimize... Aynı zaman bizi de eğlendirdi ve iyi geldi tabii... Artık ismini de değiştirdik yaptıklarımızın, fizyoterapi yerine spor yapıyoruz dedik. Spor yapmak güzeldir. Belki ileri de iyi birer sporcu olurlar ne dersiniz? :)


Minik Damla ve Derin fizyoterapi sırasında şirinlik yaparken:)




Spor sonrasında banyo gibisi yok:)



8 yorum:

  1. Aytülcüm, seninle, tanimiyorum ama esinle ve tabii ki kizlarla o kadar gurur duyuyorum ki anlatamam! Ve icinde cirpinirken insan bazen bunlip farkina varamiyordur, ya da butunu gormekte zorlaniyordur, bilemiyorum... Ama disardan gordugum sey: Bu daha baslangic Aytul!! Sen Derin ve Damla'nin kostugunu, zipladigini da goreceksin, hep beraber gorecegiz... Nasil adim adim bu sonuca yaklastigin o kadar asikar ki disardan bakildiginda... Her yeni yazinda, "birseye askla, tutkuyla, inatla baglanmak ve bunun icin savasmak" nedir bir kere daha hatirliyorum... Kizlar senin gibi bir anneleri oldugu icin cok sansli, biz etrafindakiler de seni, sizin gibi bir aileyi tanidigimiz icin de cok ama cok sansliyiz canim arkadasim benim!!!!

    YanıtlaSil
  2. Burçeciğim yorumların bana o kadar mutluluk ve güç verdi ki anlatamam. Teşekkürler canım arkadaşım. Ben de seni tanıdığım için çok mutluyum. Gözlerinin içi gülen ender insanlardan birisin sen. İnşallah hep birlikte başarımızı kutlayacağımız günler de olacak. Damla ve Derin gibi bu rahatsızlığı veya benzerlerini taşıyan insanlara da umut olsun hikayemiz. İmkansız diye bir şey yok, pes etmemek gerek... İnanç bu yolda en büyük destek... Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çocuklar ne kadar sevimli görünüyorlar:) özellikle su ile ıslandıkları ve kahkaha attıkları fotoğrafa bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, evet onlar da çok eğlendiler ve aynı zamanda iyi bir egzersiz oldu:)) Sevgiler,

      Sil
  4. kızlarınız cok tatlı, maşallah Allah'ım onları korusun. Çok azimli ve kararlı gördüm sizi bu beni inanın çok mutlu etti inancınız tam ne kadar güzel herşey hep yolunda gitsin inşallah. Benimde kuzenimin oğluna bu rahatsızlığın teşhisi konuldu 3 yaşında bir erkek cocuk. Hacettepeye gitti Dr. şuan bir tedavi vs. gerek yok 1 sene sonra tekrar gelin demiş. Bu çalışmalarınız dr. kontrolünde oluyordur illaki ama yinede sormak istedim sakıncası yoksa cevaplandırırmısınız ? Şuan hiç birşey yapmıyorlar kuzeniminde cocuğu için birşeyler yapmasını zamana bırakmamasını çok istiyorum :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kuzeninizin oğluna Hacettepe'de tam olarak ne teşhisi konuldu bilemedim. Kas hastalıklarının çok çeşidi var. EMG ve Biyopsi yapılmıştır herhalde. Kuzeniniz bilir. Kas Hastalıklarının şu anda tedavisi yok evet... Dünyanın bir çok ülkesinde çalışmalar sürüyor. Bazı ilaçların klinik denemeleri başlatıldı. Kas Hastalıkları'nda vücudun deformasyonunu önlemek ve güç kaybını azaltmak için fizyoterapi şart. Sanırım oğlumuz fizyoterapiye başlamıştır. Doktorunuz sizi bu konuda yönlendirecektir. Yardım edebileceğim ne varsa buradayım. Allah şifa versin, sevgiler

      Sil