14 Temmuz 2014 Pazartesi

TATİLDEN HABERLER...

       Uzun bir ara yazamadığım için tüm sevenlerimizden çok özür diliyorum. Mayıs ve Haziran aylarımız çok yoğun ve koşturmalı geçti. Bu arada yazacak çok şey birikti. Zamanla hepsine yer vereceğim. Hem kızların sağlık durumu, hem bu süreçte yaşadığımız bürokratik sorunlar vs vs teker teker gelecek. Bu süre zarfında bazı mesajlar aldım. Özellikle kızların şu dönem sağlık durumlarını merak eden arkadaşlarımız olmuş. Gayet iyi olduklarını söylemeliyim. Şimdi biraz bunlara değinmeden önce bana mesaj gönderen herkesi tek tek yanıtladığımı da belirtmek isterim. Gecikme için ayrıca özür diliyorum.

       Gelelim şu anda neredeyiz. Gömeç yakınlarında Artur Tatil sitesinde yazlığımızda tatil yapıyoruz. 1 aydır buradayız. Güneş, deniz ve egzersizler kızlara çok yaradı. Ben güneşe çıkardığımda hiç güneş kremi sürmüyorum. Zaten saat 15.00 ve sonrası güneşe çıkıyorlar. Bazen omuz başlarına koruyucu sürüyorum. Güneş özellikle kemik gelişimi için çok önemli ve yeteri derecede alınması gerekiyor.


 

      Burada günlerimiz çok programlı ve yoğun geçiyor. Eşim işi nedeniyle İstanbul'da... Buraya beraber geldiğimiz yardımcı ablamızın işten ayrılıp, İstanbul'a dönmesi, beni oldukça zorladı. Tek başıma idare etmeye çalışıyorum. Yeterli güce ve kondisyona sahip olabilmek için her sabah kızlar uyurken erkenden spor yapmaya çıkıyorum. Bu da beni dinç tutuyor. Her şeyin kızlarımın sağlığı için olduğunu düşününce, bu kadar yorgunluğa dayanabiliyorum neyse ki.... Plajda yeni yeni arkadaşlarım oldu. Hepsi çok destek oluyorlar, Allah hepsinden razı olsun. Çünkü tek başına olmak hiç kolay değil. Onları denize sokmak, denizden çıkarıp kucağında duş aldırmak, duştan alıp giydirmek, çabuk sıkıldıkları için sürekli yeni bir şeyler üretmeye çalışmak, tekrar denize girmek, günlük germe egzersizlerini yaptırmak, ayakta tutmak, onların elleri, kolları, bacakları olmak vs vs Bazen gerçekten yetemediğimi düşünüyorum. Ama hayat felsefem "elimden gelenin en iyisi" beni bu durumda bir miktar teselli ediyor. Bu sene çok güzel bir şey keşfettik. Akülü arabalar... Kızların bu arabaları kullanamayacağını, gaza yeterince güçlü basamayacaklarını düşünüyordum. Ama kullandıklarını görünce hem çok şaşırdım, hem de fikrim değişti. 1 ayda bu arabalarla bir hayli gelişme kaydettik. El-kol-ayak-beyin koordinasyonu arttı. Özgüvenleri gelişti. Bizden ayrı olarak kendi kendilerine hareket edebilme yeteneklerini keşfetmek onlar için müthiş oldu. Sözler görüntülerin yanında anlamsız kalacağı için İşte bir video:)

                                                        akülü araba kullanıyoruz izle



       Bunların yanı sıra beden eğitimi öğretmeni, aynı anda senkronize yüzme hakemi halamız ile suda çok güzel egzersizler yapıyoruz. Denizde yüzmek kas gelişimimize destek oluyor. Diğer yandan sosyalleşmeyi de ihmal etmedik. Sinema ve Disco özellikle Derin'in çok hoşuna gitti :) Sosyal ortamlarda bulunmak dünya görüşünü ve bakış açısını zenginleştirme açısından çok faydalı.

                                                          Derin Disco'da izle

 
 
 




 
  
         Ve bir sürpriz daha balerin ablamızdan bale dersleri aldık. Haftaya videolarıyla sizlerleyiz. Hiç bir zamanımızı boş geçirmedik. Çok şükür karşılığını da alıyoruz.
 
Sevgiyle, hep mutlu kalın...
 
 
      Not: Bizden bu dönem desteğini esirgemeyen, başta sevgili annem ve babam, halamız Tuba, Dilek Tezçalışır Başbuğ ve sevgili kızı Ezgi ve oğlu Ozan'a, Seher'e, Saadet Paçacı, Hital, Zeynep, Mutlu, Pınar, Zeynep, Ada, Çağla ve Deniz'e  sonsuz sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. İyi ki varsınız.